Atacama Elite ECO 24

Dit rek presteert beter doordat er minder verschillende materialen zijn gebruikt (bamboe, metaal van de poten) en dit rek bijna 100% van bamboe is. Hierdoor heeft het rek minder verschillende natuurlijke frequenties wat leid tot betere performance.

Tenslotte is dit ook het sterkste Atacama rek in termen van draaggewicht. In totaal mag het rek maar liefst 250 kilo aan gewicht houden waarvan maximaal 80 kilo per module.
Ook beschikbaar als een 2-planks vinyl module zoals hieronder te zien.

Sonisch het beste rek tot nu toe

Tot heden was het beste rek uit de stal van Atacama de Evoque ECO 60/40 SE2. Mede door frezingen, een tegengewicht in de poten, en ronde vormgeving aan de hoeken kon dit rek uiterst efficient resonanties van de apparatuur en de kamer neutraliseren.

Nu, met de komst van de Elite ECO 24 is hier nog een schepje bovenop gedaan met ook als gevolg qua looks een compleet nieuw rek van Atacama, bijna volledig opgebouwd uit bamboe zonder poten.