De beste ondersteuning voor uw hifi

Producent van hoge kwaliteit, handgemaakte audio meubels en speaker stands in Engeland.
Opgericht in 1992, maar een geschiedenis die eigenlijk helemaal terugloopt naar 1969. De vader van huidig directeur Carl Sambell was een ingenieur en leverancier voor prestigieuze bedrijven zoals Rolls Royce, GEC en de Britse luchtmacht. Het bedrijf begon zich later echter te verschuiven naar het ontwikkelen van eigen commerciële producten en ontwikkelde in 1992 hun eerste speaker stands. Vergeleken met al het andere op de markt spande Atacama duidelijk de kroon. Hun stands waren sonisch gezien perfect, aanpasbaar en in staat om alle trillingen die de speaker produceerde te absorberen en wegleiden. Daarnaast was het design van Atacama naast functioneel ook altijd modern en geschikt voor de woonkamers van die tijd.

Het geheim achter dit succes, en nog steeds, is de achtergrond van het bedrijf als ingenieurs en hun diepgaande kennis over alles omtrent resonanties, materiaal-densiteit , natuurlijke frequenties van grondstoffen en nog veel meer.

Inmiddels, ruim 30 jaar na die eerste speaker stands, produceert Atacama een breed pallet aan audio rekken en ook speaker stands. Allemaal nogsteeds handgemaakt in Engeland, en met een breed scala aan technologie verwerkt.

Een kijkje in het assortiment

(NIEUW) Atacama Elite ECO 24

Sonisch het beste rek tot nu toe!

Tot heden was het beste rek uit de stal van Atacama de Evoque ECO 60/40 SE2. Mede door frezingen, een tegengewicht in de poten, en ronde vormgeving aan de hoeken kon dit rek uiterst efficient resonanties van de apparatuur en de kamer neutraliseren.

Nu, met de komst van de Elite ECO 24 is hier nog een schepje bovenop gedaan met ook als gevolg qua looks een compleet nieuw rek van Atacama, bijna volledig opgebouwd uit bamboe zonder poten.

Dit rek presteert beter doordat er minder verschillende materialen zijn gebruikt (bamboe, metaal van de poten) en dit rek bijna 100% van bamboe is. Hierdoor heeft het rek minder verschillende natuurlijke frequenties wat leid tot betere performance.

Tenslotte is dit ook het sterkste Atacama rek in termen van draaggewicht. In totaal mag het rek maar liefst 250 kilo aan gewicht houden waarvan maximaal 80 kilo per module.
Ook beschikbaar als een 2-planks vinyl module zoals hieronder te zien.

Licht bamboe

Donker bamboe

Atacama Evoque Eco 60/40

Het populairste model van Atacama, de Evoque Eco 60/40. De ECO naam is gebaseerd op het materiaal waar de planken uit worden gemaakt: bamboe. Veel audiorekken zijn gebouwd uit hout, wat veel langzamer groeit en veel meer ruimte inneemt dan bamboe. Om deze reden is de ECO serie zo genoemd, omdat het de beste keuze is voor de natuur.

De Evoque ECO serie is dus gebouwd van massief bamboe en heeft diverse audiofiele toepassingen zoals freesing, resonantie-geleiding en een balanceersysteem.

Doordat dit rek is opgebouwd uit massief bamboe zijn de sonische prestaties veel beter dan een traditioneel hardhout en gefineerd audio rek.

Ook maakt Atacama gebruik van haar A.S.I.S.T. systeem in de poten. Door het gebruik van speciaal geselecteerde componenten en materialen kunnen overtollige resonanties perfect afgevoerd worden via de poten die fungeren als een bliksemgeleider.

Verkrijgbaar in licht en donker bamboe.
Poten beschikbaar in zwart en wit.

Evoque Eco 60/40

Het instap model van de 60/40 serie is een uitstekende keuze voor het ondersteunen van uw hifi apparatuur.

Evoque Eco 60/40 SE2

Wellicht de beste prijs/kwaliteit verhouding in de serie. De SE2 bevat de meest recente technologieën voor stevige en sonische prestaties. Doormiddel van de gebogen zijkanten, nog betere vrezingen en een balanceersysteem in de poten is dit rek uitermate geschikt voor de gevorderde hifi installatie.

Evoque Eco 60/40 SE1

Doormiddel van frezingen onder de planken, en verbetering in de spikes, presteert dit rek sonisch beter.

Evoque Eco 65/60 SE2 Reference

Het Reference model van de SE2 is voor diegenen die alleen genoeg nemen met het beste. Het rek omvat de technologieën van de SE2 maar dan groter en beter. Dit rek kan nu apparatuur ondersteunen tot 45 kilo per module.

Atacama heeft nog veel meer moois.. de rest volgt snel

Atacama Audio

Voor het volledige assortiment en alle informatie kunt u ook terecht op de website van Atacama.