Melody Hifi

Buizenversterkers die echt muziek maken

Melody Hifi is opgericht in 1999 in het verre land Australië. Ingenieur en buizenliefhebber heer Allen Wang had maar een simpel doel voor ogen: de meest muzikale buizenversterkers produceren op de markt. Vandaar de naam: ‘Melody’. De melodie van de muziek is een essentieel element waar dat bekende enerverende middengebied zich in plaatsvind, zonder melodie geen muziek.

Melody bouwt versterkers in diverse prijsklassen om iedereen te kunnen voorzien van dat fantastische geluid.

Het ‘instap’ segment

Melody Action Classic

Goed geschikt voor luidsprekersystemen die hooggevoelig zijn. Met 2×11 watt in klasse A een erg gedetailleerde versterker met dat prettige EL34 middengebied.

Melody Action Ultra

Gebaseerd op de 5881 eindbuis, 2×28 watt vermogen in push-pull opstelling. Voornamelijk stevige bas en een gedetailleerd hoog.

Melody Action EVO

Buizenversterker met 2x EL34 per kanaal wat uitkomt op 2x40watt vermogen in push-pull. Geschikt om een breed pallet aan speakers aan te sturen met een prettig middengebied.

Melody Action SP3 EVO

De beste versterker uit de Action serie. Verschil is dat deze versterker een compleet gescheiden kanalen systeem heeft. Links komt nooit in aanraking met rechts en visa versa. Gevolg hiervan is dat de versterker erg open is met een goede soundstage.

Het ‘midden’ segment

Melody MDA2

Gebaseerd op de 2A3 buis heeft deze versterker 2×13 watt in klasse AB (parallel geschakeld) en produceert een fenomenaal geluidsbeeld en prettige klank.

Melody Pro88 MKII

De Pro88 MKII van Melody bevat per kanaal 2 KT88 buizen. Deze zorgen voor een extra nadruk op de hoge en lage tonen. Hierdoor wordt de muziek dynamischer en gedetailleerder. Goed voor 2x 50 watt in klasse AB.

Melody AN300B MAX

Opgebouwd op de welbekende 300B buis. Dat romige geluid en easy-listening sound. Parralel geschakeld zorgt deze versterker voor 2x 21 watt.

Melody DPM80

De krachtigste versterker uit de reeks. Met maarliefst 2×75 watt aan vermogen kan deze versterker nagenoeg elke speaker aansturen. Dit komt door de 2x KT150 die per kanaal aanwezig is.

Het ’top’ segment

Melody Everest 211

Voor wie alleen de top van de top wilt. De Melody Everest 211 kenmerkt zich door een ongelofelijke dynamiek maar slaagt er in om nooit opdringerig of druk te klinken. Goed voor 2×11 watt in klasse A.

Melody Everest 845

Het topmodel van Melody maar dan met net wat meer vermogen. De Everest 845 produceert 2x 28 watt door haar 845 buizen en 300B drivers. Erg krachtig en vol geluid.

Melody Hifi

Voor het volledige assortiment en alle informatie kunt u ook terecht op de website van Melody Hifi.